У Казані новий бунт "чмобіків": десятки мобілізованих залишили військову частину

У соцмережах з'явилося відео з російської Казані з бунтом десятків мобілізованих, які залишили військову частину. Про це повідомляє The Insider.

За даними казанського паблика, який першим розмістив відео, мобілізованих не випускали до рідних та не давали звільнювальні. Чоловіки прорвалися через загороду, яка заважала їм вийти.

"От і все! Красені!», - вимовляє людина за кадром.

Невідомо, коли було знято відео. У казанському паблику воно було розміщено лише кілька годин і на даний момент видалено.

У повідомленні нагадується, що на початку листопада в Казані мобілізовані влаштували бунт через погані умови проживання, іржаві автомати 1970-х років, з яких небезпечно стріляти, та відношення командування. Під час розмови з офіцером невдоволені мобілізовані кричали, що йому «пі*да», а також питали, куди він подів дрова. Мобілізовані скаржилися на те, що їм не вистачає води, їжі та дров, нема де прати речі.

За останні місяці в соцмережах було опубліковано десятки відео з обуреними мобілізованими з різних міст росії. В одному з роликів на початку листопада понад 100 мобілізованих із Чувашії в навчальному центрі в Ульяновську поскаржилися на відсутність обіцяних виплат (195 тисяч рублів) та влаштували бунт.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті