У ДТЕК високо оцінили роботу української ППО

Українська протиповітряна оборона продемонструвала дуже успішний результат під час восьмої масованої атаки російських агресорів на енергетичну систему, і це допомогло уникнути серйозніших проблем. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону "Єдині новини" 5 грудня.

"Дуже пощастило, що так успішно спрацювала наша ППО. Збито приблизно 60 із 70 ракет – це гарний результат, і було б набагато гірше, якби наші ЗСУ не творили такі чудеса", – сказав Сахарук.

Водночас він зазначив, що влучання ракет призвели до застосування аварійних графіків у всій Україні, і це необхідно для стабілізації енергосистеми.

За його словами, енергетики вже розпочали усувати пошкодження.

"Уночі роботи теж триватимуть. Будемо намагатися зробити так, щоб якнайшвидше повернутися до графіків стабілізаційних відключень", - запевнив топменеджер ДТЕК.

Він не став прогнозувати, коли це буде можливо, зазначивши, що зараз енергетики оцінюють ступінь ураження об'єктів, щоб зрозуміти, "наскільки швидко можна буде заживити споживачів хоч б за тимчасовими схемами".

Нагадаємо, 5 грудня через російські обстріли енергооб'єктів режим аварійних відключень запроваджено по всій Україні.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті