Україна зазнає труднощів з перекиданням західної зброї на фронт – WSJ

Україна має труднощі з доставкою західного озброєння на передову. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Теперішній підхід, за якого кожна країна передає батареї частинами, швидко перетворюється на логістичний кошмар для українських сил, оскільки для кожної батареї потрібна окрема система навчання, обслуговування та логістики", - наводить видання інформацію лондонського Королівського інституту об'єднаних озброєнь.

На цей час українські війська використовують на фронті гаубиці M777 із США, Австралії та Канади. Також ЗСУ воюють за допомогою самохідної артилерії. Наприклад, на фронті вже працюють французькі Caesar, німецькі PzH ​​2000, американські M109 та AHS Krab із Польщі.

"Жодна з цих систем не має нічого спільного… Боєприпаси мають бути взаємозамінними тощо. Але це не так", - наводяться заяви експерта Джека Уотлінга.

При цьому The Wall Street Journal зазначає, що більш сучасні та ефективні західні далекобійні артилерійські гармати серйозно допомагають ЗСУ на фронті.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Валерій Залужний заявив, що ЗСУ стабілізували ситуацію на фронті та контролюють її – у тому числі за допомогою західної зброї.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті