Українським біженцям у Швеції нададуть повний доступ до системи охорони здоров’я та служби зайнятості

Українським біженці отримають повний доступ до шведської системи охорони здоров’я та служби зайнятості. Відповідний законопроєкт розробили у Швеції, з посиланням на шведські ЗМІ пише "Дзеркало тижня" 19 лютого. 

"Швеція розширить підтримку біженців з України. Країна розробила законопроєкт, який дасть можливість українським біженцям отримати номер соціального страхування та BankID. Це надасть їм повний доступ до шведської системи охорони здоров’я та служби зайнятості", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що також українцям збільшать суму виплат з чинних 71 шведської крони (€6,28) до 308 шведських крон (€27,26). Тобто на місяць українські біженці отримуватимуть приблизно €818.

Очікується, що законопроект буде прийнято восени.

Раніше повідомлялось, що Велика Британія продовжить візи для українських біженців до 2026 року.

В уряді України повідомили, кого із ВПО з березня залишать без виплат.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті