Велика Британія продовжить візи для українських біженців до 2026 року

Українці, які виїхали через повномасштабне вторгнення росії, зможуть залишатися у Великій Британії до вересня 2026 року після отримання 18-місячної візи за новою схемою продовження. Про це повідомляє  Укрінформ.

Перші візи надавали можливість українцям перебувати у Великій Британії впродовж трьох років у рамках програм "Будинки для України", "Українська сімейна програма" та "Програма продовження перебування для України". Ці візи закінчуються в березні 2025 року.

У МВС Британії заявили, що ті, хто перебувають під однією з цих програм, тепер зможуть подати заяву на перебування до вересня 2026 року і матимуть ті ж самі права на доступ до роботи, пільг, охорони здоров'я та освіти. Подати заявку на продовження візи можна за три місяці до закінчення дії наявної візи.

"Ця нова схема продовження віз дає українцям у Великій Британії впевненість щодо їхнього майбутнього, оскільки війна триває, ми продовжимо надавати безпечний притулок тим, хто тікає від неї", - сказав міністр з питань кордонів Великої Британії Том Персґлов.

Понад 283 тис. українців отримали або продовжили притулок з початку вторгнення 24 лютого 2022 року. Упродовж кількох місяців після початку вторгнення багато британців пропонували свої домівки біженцям, які рятувалися від конфлікту. Ті, хто прихистив біженця або цілу родину, отримують £350 на місяць упродовж першого року перебування біженців у Великій Британії та £500 - протягом другого року.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті