В уряді повідомили, кого із ВПО з березня залишать без виплат

Офіційний Телеграм-канал українського уряду "Уряд online" повідомляє, що з 1 березня 2024 р. виплати ВПО буде продовжено лише для отримувачів, які належать до найбільш вразливих категорій. 

Зазначається, що уряд ще на 6 місяців автоматично продовжує виплати для ВПО, які не мають можливості  працювати, а саме:

- для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня 2024 року  розмір пенсії  не перевищує 9 444 грн;

- осіб з інвалідністю I чи II групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей;

- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа віком до 23 р., а також батьків-вихователів і прийомних батьків.

Також зможуть отримати виплати ще на 6 місяців після подання нової заяви ВПО наступних категорій:

- малолітня дитина, яка прибула в нову громаду без супроводу законного представника;

- вагітна жінка після 30-го тижня вагітності (27-го тижня вагітності – для жінок, яких віднесено до I–IV категорій осіб, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС);

- людина, яка втратила працездатність, але не має права на пенсійну виплату та/або отримує державну соціальну допомогу;

- якщо людина працездатного віку не працює, але зареєструвалася в центрі зайнятості як безробітна чи така, що шукає роботу, і при цьому в сім’ї є діти, які відвідують садочки або навчальні заклади;

- особа, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, дитиною з інвалідністю до 18 років, особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, особою, яка досягла 80-річного віку, або за тяжкохворою дитиною.

Також за заявою допомога продовжуватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім'ї не перевищує 9444 грн:

- для осіб працездатного віку, які не працюють і доглядають за дитиною до 14 років;

- або сімей, у яких виховується троє і більше дітей до 18 років (при цьому всі діти проживають в сім’ї і не виховуються в інтернатних закладах). 

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті