Україна почала випереджати РФ за кількістю танків – Bloomberg

Україна наздогнала й почала випереджати РФ за кількістю танків. Про це пише Bloomberg 6 липня.

"Україна наздогнала Росію за кількістю танків. За новими даними Кільського інституту, поставки танків становлять 471 одиницю. Нові дані про військову допомогу Україні свідчать про значні зміни в балансі важкого озброєння на полях бою після більш ніж 16 місяців війни, – сказано в повідомленні. – Оновлена в четвер база даних "Ukraine Support Tracker", яку веде німецький Інститут світової економіки в Кілі, повідомляє, що з початку війни країни, які підтримують Київ, поставили 471 новий танк, і ще 286 мають прибути, навіть незважаючи на те, що темпи надання нової допомоги сповільнилися".

Зазначається, що в поєднанні з підрахунками втраченої або захопленої техніки, зробленими розвідувальною групою з відкритих джерел Oryx, які вважаються консервативними, ці цифри свідчать про те, що танковий парк України збільшився з початку вторгнення минулого року, тоді як російський скоротився вдвічі.

Зазначається, що розрив також скоротився в артилерії і реактивних системах залпового вогню, хоча і набагато менше.

Дані щодо танків, зокрема, збігаються з парламентськими свідченнями, наданими начальником Генерального штабу Великої Британії Тоні Радакіним 4 липня.

"Росія втратила майже половину боєздатності своєї армії, – заявив Радакін у комітеті з питань оборони. – Минулого року вона випустила 10 мільйонів артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти 1 мільйон снарядів на рік. Вона втратила 2500 танків і в кращому випадку може виробляти 200 танків на рік".

Підрахунки постачань танків і їх втрат на полі бою, надані Bloomberg, свідчать, що Україна наразі має близько 1500 танків, а РФ – близько 1400.

Раніше повідомлялось, що Пісторіус розраховує домовитися про відкриття в Польщі центру для ремонту танків Leopard 2 протягом 10 днів.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті