Пісторіус розраховує домовитися про відкриття в Польщі центру для ремонту танків Leopard 2 протягом 10 днів

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розраховує домовитися про відкриття в Польщі центру для ремонту танків Leopard 2 протягом 10 днів. Про це за підсумками переговорів Пісторіуса з його польським колегою Маріушем Бащаком пише "DW Главное" 3 липня.

"Про відкриття центру для ремонту танків Leopard 2 у Польщі розраховує домовитися протягом 10 днів Борис Пісторіус", – ідеться в повідомленні "DW".

Підкреслюється, що центр для ремонту німецьких танків Leopard 2, переданих Україні, мав відкритися в Польщі ще наприкінці травня, проте досі немає навіть затвердженого всіма сторонами його плану. Витрати на будівництво центру глава Міноборони ФРН оцінив у 150 млн євро.

За даними Der Spiegel, контракт між польським оборонним концерном Polska Grupa Zbrojeniowa і німецькими компаніями Krauss-Maffei Wegmann і Rheinmetall досі не укладено. При цьому кілька Leopard 2 вже доставлені до Польщі для ремонту.

"Водночас Пісторіус не відповів на прохання Варшави щодо продовження дислокації в цьому місті трьох комплексів ППО Patriot, які було розміщено там терміном на шість місяців у січні, – ідеться в повідомленні. – Для їх обслуговування на схід Польщі направлено близько 320 солдатів бундесверу".

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Німеччини пообіцяв наростити поставки Leopard 1, щоб компенсувати втрати ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті