Пісторіус розраховує домовитися про відкриття в Польщі центру для ремонту танків Leopard 2 протягом 10 днів

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розраховує домовитися про відкриття в Польщі центру для ремонту танків Leopard 2 протягом 10 днів. Про це за підсумками переговорів Пісторіуса з його польським колегою Маріушем Бащаком пише "DW Главное" 3 липня.

"Про відкриття центру для ремонту танків Leopard 2 у Польщі розраховує домовитися протягом 10 днів Борис Пісторіус", – ідеться в повідомленні "DW".

Підкреслюється, що центр для ремонту німецьких танків Leopard 2, переданих Україні, мав відкритися в Польщі ще наприкінці травня, проте досі немає навіть затвердженого всіма сторонами його плану. Витрати на будівництво центру глава Міноборони ФРН оцінив у 150 млн євро.

За даними Der Spiegel, контракт між польським оборонним концерном Polska Grupa Zbrojeniowa і німецькими компаніями Krauss-Maffei Wegmann і Rheinmetall досі не укладено. При цьому кілька Leopard 2 вже доставлені до Польщі для ремонту.

"Водночас Пісторіус не відповів на прохання Варшави щодо продовження дислокації в цьому місті трьох комплексів ППО Patriot, які було розміщено там терміном на шість місяців у січні, – ідеться в повідомленні. – Для їх обслуговування на схід Польщі направлено близько 320 солдатів бундесверу".

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Німеччини пообіцяв наростити поставки Leopard 1, щоб компенсувати втрати ЗСУ.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті