Україна отримає бронемашини Wisent 1 MC для прориву мінних полів

Україні нададуть броньовані машини Wisent 1 MC, які допоможуть військовим проривати мінні поля. Про це, як повідомляє РБК-Україна, оголосили компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering.

У повідомленні сказано, що Wisent 1 MC - це броньовані машини підтримки Wisent 1, вироблені FFG, які будуть оснащені повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

Таку техніку для України вже замовив уряд Німеччини у рамках військової допомоги. Постачання планують завершити до кінця 2023 року. При цьому кількість бронемашин, які отримає наша країна, не розголошується, але на сайті уряду ФРН у списку майбутньої допомоги Україні зазначається "42 танки для розмінування".

Зазначимо, що БМП Wisent 1 має модифікований корпус танка Leopard 1. Вона також оснащена високим балістичним захистом і захистом від мін, що гарантує максимально можливу безпеку екіпажу.

Як повідомлялося, Естонія віддає Україні усі гаубиці 155-мм. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті