У три деокуповані села Луганщини, де ще лишаються люди, доставили паски, продукти і засоби гігієни

У три деокуповані села Луганської області, де ще залишаються мешканці – Невське, Греківку й Макіївку – поліцейські доставили гуманітарний вантаж 20 квітня. Про це повідомила поліція Луганщини у своєму Телеграм-каналі.

"Поліцейські спільно з представниками обласної військової адміністрації та Красноріченської громади доставили 200 пасок, 62 продуктові та гігієнічні набори від міжнародної організації "Червоний Хрест" та тижневий запас – 500 буханок хліба мешканцям Невського, Макіївки та Греківки", – сказано в повідомленні.

Крім того, поліцейські евакуювали до Донецької області мешканку селища Макіївка.

Село Невське – одне із 13 населених пунктів Луганщини, які перебувають під контролем України, причому ті близько ста осіб, що залишаються в селі – це максимальна кількість мешканців як для деокупованих населених пунктів Луганщини. Так, раніше повідомлялось, що станом на момент звільнення  - у листопаді 2022 року – в Невському проживало близько 150 осіб, у сусідній Макіївці – до 40, в деяких селах взагалі нікого не залишалось.

До прикладу, в січні 2023 року рашистський снайпер вбив останню мешканку села Новоселівське – літню жінку, яка йшла по воду.

Наразі під контролем України перебуває близько 5% території Луганщини, і саме це заважає російським окупантам вийти на адміністративні кордони області. Так, раніше повідомлялось, що 12 сіл Луганської області були звільнені від російських загарбників станом на 20 листтопада 2022 року (плюс селище Білогорівка, яке окупантам так і не вдалось захопити. – "ОстроВ").

Станом на початок квітня 2023 року рашисти обстрілювали шляхи постачання гуманітарної допомоги у звільнені населені пункти Луганщини, у тому числі в Невське.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті