У США скептично оцінили посилення військової могутності РФ після поставок боєприпасів від КНДР

Північна Корея може збільшити постачання артилерійських боєприпасів до росії для її війни проти України, але це навряд чи матиме велике значення. Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі після прибуття до Норвегії на зустріч представників країн НАТО, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на агентство AP.

За словами Міллі, нещодавня зустріч у росії між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і російським диктатором путіним, ймовірно, змусить Пхеньян надати Москві 152-міліметрові артилерійські снаряди радянських часів - але наразі не ясно, скільки та як скоро.

"Чи буде велика різниця (внаслідок постачання боєприпасів – ред.)? Я скептично ставлюся до цього", – сказав Міллі журналістам, які подорожували з ним.

Він додав, що, хоча він не хоче надто применшувати роль цієї зброї, він «сумнівається, що це буде вирішальним».

Також голова Об’єднаного комітету начальників штабів висловив думку, що в Україні залишається потреба в більшій кількості зброї та обладнання, і що союзники та партнери обговорюватимуть, як це вирішити. 

Він зазначив, що вважає, що в Сполучених Штатах і Конгресі США все ще є широка двопартійна підтримка допомоги Україні.

Нагадаємо, 13 вересня після 4-годинної зустрічі Кім Чен Ина та путіна лідер Північної Кореї пообіцяв "повну та беззастережну підтримку" РФ. Путін заявив, що росія і Північна Корея мають "багато цікавих проєктів", але не став говорити про військову співпрацю.

Як повідомлялося, у Пентагоні заявили, що якщо КНДР поставить боєприпаси РФ, вона стане співучасником вбивств українців. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті