У школах та "православному клубі": "ПВК "Вагнер" відкрив центри з вербування в регіонах росії

Російська ПВК "Вагнер" заявила про відкриття вербувальних пунктів у 42 містах росії, - пише прес-служба господаря ПВК Євгена Пригожина, яка й опублікувала список адрес.

Журналісти видання «Тайга.інфо» перевірили, що низка вербувальних пунктів ПВК «Вагнер» розташовується у школах та спортивних клубах, де займаються діти.

Так, у Новосибірську вербувальники розташувалися в офісі «Силової єдності Сибіру» на вулиці Челюскінців,15.

В Омську вербувальники влаштувалися у клубі «Десантник», який називає себе «православним спортивно-патріотичним клубом» із девізом «З нами бог». Там займається, зокрема молодша група. Все це не завадило «Десантнику» повідомити, що прямо в будівлі гімназії «відкрився центр набору бійців у ЧВК „Вагнер“».

«Тим, хто хоче служити в рядах „оркестрантів“, доведеться пройти ряд тестів, який покаже рівень фізпідготовки. Гостям центру розкажуть, як вступити в ряди ЧВК, і нададуть іншу інформацію, що цікавить», — зазначили в клубі.

У Барнаулі центр ПВК «Вагнер» має адресу, яка збігається з адресою муніципальної дитячої освітньої установи — філії спортивної школи олімпійського резерву № 3. Центр називається «Бойові рукавички» та є найстарішим боксерським клубом у місті.

В Іркутську в ЧВК можна вступити через спортивний клуб «Профі», який розташований у будівлі Державного училища олімпійського резерву. У Красноярську найманців вербують і тренують у клубі «Сибірський центр російського бойового мистецтва», де також займаються діти від чотирьох років.

Аналогічна ситуація відбувається у Читі, де майбутніх найманців запрошують до бійцівського клубу «Островський», де також займаються діти. Він називається «Бойові рукавички» і вважається найстарішим у місті боксерським клубом.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті