У РНБО розкритикували ООН за "обіймашки" з Лавровим

Секретар РНБО Олексій Данілов розкритикував ООН за її позицію щодо росії та лояльне ставлення до глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Про це Олексій Данілов сказав в інтерв'ю "Українському радіо".

Данілов пригадав, як генсек ООН Антоніу Гутерріш нещодавно радісно тиснув руку главі МЗС росії Сергію Лаврову.

"ООН – дивна інституція, вона, перепрошую, в обіймах лапає цього Лаврова, цілується в десна і при цьому не має права відвідати місце, де сталася, на їхній погляд, трагедія. Так що ж це тоді за ООН? Чим вона займається?", - заявив секретар РНБО.

Олексій Данілов також пригадав "Червоний хрест".

"Є ще одна міжнародна інституція: "Червоний хрест", яка мала б бути буквально за години там. Я добре пам'ятаю трагедію, яка сталася 8 січня 2020 року, коли збили в Тегерані наш літак, і я точно пам'ятаю наші дії. Об 11 вечора наш літак сів у Тегерані і наші фахівці оглядали місце події і збирали ті докази, які треба було зібрати. Якщо росіяни нікого туди не пускають – так вони можуть там наплести такого, що і на вуха не одягнеш", – йдеться у заяві секретаря РНБО.

Нагадаємо, Сергій Гармаш пояснив зв’язок обстрілу Донецька із закордонним візитом Лаврова

Як повідомлялося, міністри половини країн НАТО проігнорували засіданні ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Також нагадаємо, міністри закордонних справ країн Балтії заявили, що місце Лаврова – у спеціальному трибуналі, а не за столом ОБСЄ

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті