Міністри половини країн НАТО проігнорували засіданні ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Засідання Організації з безпеки та співробітництва в Європі у столиці Північної Македонії проігнорували міністри майже половини країн-членів НАТО через участь у ньому російського міністра Сергія Лаврова. Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, 13 з 31 міністра держав-членів НАТО відмовилися від подорожі до Скоп’є і не сіли на чартер, який перевозив посадовців із однієї зустрічі на іншу.

Ті ж посадовці, які таки приїхали на зустріч, після спільної вечері, де росіянина не було, вирішили не йти на засідання й залишили виступати замість себе заступників, помічників або послів.

Це зробили, зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель - останній доручив виступ литовській дипломатці, послу Расі Остраускайте.

Не з’явилися на засіданні міністри закордонних справ Великобританії, Канади, Італії, Польщі, Бельгії тощо.

Водночас окремо з Лавровим зустрілися угорський міністр Петер Сійярто, який закликав припинити постачати Україні зброю, і глава МЗС Австрії Шалленберг, котрий провів зустріч на прохання ОБСЄ й закликав "не боятися діалогу".

Як повідомлялося, Болгарія не пропустила літак, на якому Лавров і Захарова летіли на зустріч ОБСЄ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті