Міністри половини країн НАТО проігнорували засіданні ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Засідання Організації з безпеки та співробітництва в Європі у столиці Північної Македонії проігнорували міністри майже половини країн-членів НАТО через участь у ньому російського міністра Сергія Лаврова. Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, 13 з 31 міністра держав-членів НАТО відмовилися від подорожі до Скоп’є і не сіли на чартер, який перевозив посадовців із однієї зустрічі на іншу.

Ті ж посадовці, які таки приїхали на зустріч, після спільної вечері, де росіянина не було, вирішили не йти на засідання й залишили виступати замість себе заступників, помічників або послів.

Це зробили, зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель - останній доручив виступ литовській дипломатці, послу Расі Остраускайте.

Не з’явилися на засіданні міністри закордонних справ Великобританії, Канади, Італії, Польщі, Бельгії тощо.

Водночас окремо з Лавровим зустрілися угорський міністр Петер Сійярто, який закликав припинити постачати Україні зброю, і глава МЗС Австрії Шалленберг, котрий провів зустріч на прохання ОБСЄ й закликав "не боятися діалогу".

Як повідомлялося, Болгарія не пропустила літак, на якому Лавров і Захарова летіли на зустріч ОБСЄ.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті