У РНБО розкритикували ООН за "обіймашки" з Лавровим

Секретар РНБО Олексій Данілов розкритикував ООН за її позицію щодо росії та лояльне ставлення до глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Про це Олексій Данілов сказав в інтерв'ю "Українському радіо".

Данілов пригадав, як генсек ООН Антоніу Гутерріш нещодавно радісно тиснув руку главі МЗС росії Сергію Лаврову.

"ООН – дивна інституція, вона, перепрошую, в обіймах лапає цього Лаврова, цілується в десна і при цьому не має права відвідати місце, де сталася, на їхній погляд, трагедія. Так що ж це тоді за ООН? Чим вона займається?", - заявив секретар РНБО.

Олексій Данілов також пригадав "Червоний хрест".

"Є ще одна міжнародна інституція: "Червоний хрест", яка мала б бути буквально за години там. Я добре пам'ятаю трагедію, яка сталася 8 січня 2020 року, коли збили в Тегерані наш літак, і я точно пам'ятаю наші дії. Об 11 вечора наш літак сів у Тегерані і наші фахівці оглядали місце події і збирали ті докази, які треба було зібрати. Якщо росіяни нікого туди не пускають – так вони можуть там наплести такого, що і на вуха не одягнеш", – йдеться у заяві секретаря РНБО.

Нагадаємо, Сергій Гармаш пояснив зв’язок обстрілу Донецька із закордонним візитом Лаврова

Як повідомлялося, міністри половини країн НАТО проігнорували засіданні ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Також нагадаємо, міністри закордонних справ країн Балтії заявили, що місце Лаврова – у спеціальному трибуналі, а не за столом ОБСЄ

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті