У РФ радянського дисидента Олександра Скобова заарештували за гасла "Слава Україні" і "Смерть російським загарбникам"

У Петербурзі суд заарештував затриманого вчора радянського дисидента, а нині "іноагета" Олександра Скобова за підтримку України. Про це повідомила російська пропагандистка Марина Ахмедова у себе в Телеграм.

"Ліберальні ЗМІ" все губилися в здогадках, за що було затримано цього 66-річного чоловіка з астмою, діабетом та іншим набором болячок. На вигляд... звичайний, трохи злісний дідусь", - злобно прокоментувала вона черговий акт переслідування в РФ інакомислення.

У тому ж тоні пропагандистка пояснила, у чому полягає вина колишнього радянського політв'язня. "Сьогодні на виході із суду він крикнув - "Слава Україні! Смерть російським загарбникам!"

Як повідомлялося раніше, підтримка України та неприйняття російської агресії проти суверенної держави судом була кваліфікована як "виправдання тероризму".

Олександру Скобову 66 років. У радянські роки його притягували за статтею про антирадянську агітацію. 1978 року його відправили до психіатричної лікарні після акції лівих активістів, які розкидали листівки в Гостиному дворі із закликом до "встановлення справжнього гуманного соціалізму". 22 березня 2024 року Скобова внесено до реєстру іноагентів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті