У Раді Федерації, як і в усьому російському суспільстві, панує якийсь жахливий страх - сенатор Нарусова

У верхній палаті парламенту РФ, як і в усьому суспільстві, панує атмосфера жахливого страху. Про це розповіла сенатор Ради Федерації Людмила Нарусова в інтерв'ю виданню "Форбс"

"Те, що я бачу в нашому парламенті - якийсь сковуючий, жахливий страх. Люди бояться висловити свою думку, свою підтримку навіть тому, хто може про це відкрито говорити і говорить. І це стосується всього суспільства загалом", - визнала вона.

Нарусова - єдиний політик, який останнім часом не голосує за закони, пов'язані з агресією Росії проти України. Її позиція, запевняє вона, знаходить підтримку, але виключно в прихованій формі - щоб ніхто не здогадався. 

"Після мого виступу "проти" я входжу в ліфт. Усі заходять, ліфт набитий, ми щільно один біля одного стоїмо, як солдатики. І одна людина, яка найближче до мене, знаходить десь унизу мою руку і міцно її тихенько потискає, щоб ніхто не бачив. Тобто він ніби показав, що він згоден, і потискає мені руку, так, знаєте, по-чоловічому... Але, а чого ж ти (у залі засідань - "ОстроВ") мовчав?", - іронізує вона над "мужнім" вчинком свого колеги.

"Це як ефект Йосипа Пригожина. Здавалося б, ті люди, які виступають у Лужниках на всіх чергових державних заходах на підтримку, насправді думають інакше, і ми тепер це все побачили й почули", але відкрито висловитися їм заважає страх, - резюмувала Людмила Нарусова.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті