У Пентагоні заявили про непідготовлений заздалегіть план з техобслуговування зброї для України

Пентагон не підготував заздалегідь для українських військових адекватних планів для обслуговування переданої військової техніки, такої як танки Abrams та комплекси Patriot. Про це заявив генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч, його заяву наводить агентство Bloomberg, - пише "ЄП".

"Міністерство оборони США надало Україні бронетехніку і системи протиповітряної оборони без плану забезпечення їх довгострокового використання", – заявив Роберт Сторч, оприлюднивши у вівторок два звіти. 

"Хоча Міністерство оборони наразі працює над розробкою такого плану, відсутність передбачливості в цьому питанні викликає занепокоєння і має бути негайно виправлена", – додав генеральний інспектор. 

Сторч зазначив, що Пентагон "забезпечив базові навчальні курси з експлуатації та технічного обслуговування систем ППО Patriot, а також початкові запчастини і витратні матеріали", але не розробив "передову підготовку для вирішення завдань із технічного обслуговування, процес прогнозування потреб у підтримці, систему постачання для забезпечення запасними частинами або об'єкти, необхідні для виконання діяльності з підтримання".

Оскільки виділення коштів на надання Україні додаткових озброєнь заблоковано республіканською опозицією в Палаті представників Конгресу США, потреба у підтримці вже поставленого озброєння набуває додаткового значення, підкреслює агентство.

Станом на серпень минулого року Пентагон передав 186 бойових машин Bradley, 189 бойових машин Striker і 31 танк M1 Abrams, а також невизначену кількість Patriot, згідно з другим з двох звітів.

Без запланованої підтримки – в тому числі належних запасних частин, боєприпасів і технічного обслуговування – "українці не зможуть підтримувати ці системи озброєнь у їхній боротьбі проти повномасштабного російського вторгнення", – підсумував генеральний інспектор Пентагону.

Проте офіс Сторча виявив, що у випадку з армійськими системами Міністерство оборони "надало обмежену кількість запасних частин, боєприпасів і технічної підтримки" після їх передачі і "не координувало і не адаптувало ці зусилля у всеосяжний план підтримки".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті