У Орбана назвали НАТО і ЄС "стороною" війни

В уряді Угорщини вважають, що НАТО і Європейський Союз де-факто стали так званою "стороною" у російсько-українській війні через те, що надають Києву підтримку в боротьбі з агресією. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника уряду Угорщини Золтана Ковача в колонці для About Hungary.

Свою думку Ковач спирає на результат дослідження інституту Századvég, наближеного до угорського уряду.

Зокрема, ньому зазначається, що рішення ЄС фінансувати потреби України в летальній зброї та обладнанні "робить її де-факто стороною в російсько-українському конфлікті, вказуючи на те, що Європейський Союз порушив ідеали та принципи своїх моральних засад".

"Це моторошно нагадує приказку про те, що історія повторюється, оскільки в той час, як решта світу не розглядає зброю як можливе вирішення більшості конфліктів, Європа, яка колись була відправною точкою світових воєн, знову накопичує летальну зброю", - пише Ковач.

Він заявив, що така ситуація "жахає, оскільки Європейський Союз, створений для спільних інтересів і миру в Європі, постійно збільшує шанси того, що Європа опиниться на межі війни".

За його словами, ЄС нібито "ставить глобальні інтереси вище інтересів власної спільноти", тим самим "спричиняючи подальшу небезпеку для людей".

Крім того, речник уряду Угорщини стверджує, що Європа "страждає від наслідків цього конфлікту", який він називає "безглуздим".

"Ось чому Угорщина, серед багатьох інших у світовій спільноті, виступає за "мир". Тому що тільки мир є єдиним рішенням для успішного припинення кровопролиття та зупинки цього безглуздого насильства, яке коштує життя тисячам людей", - додає Ковач.

Нагадаємо, у парламенті Угорщини не підтримали резолюцію про арешт путіна в межах ордера МКС. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті