У Львові відкрився Міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев"

У Львові відбулося відкриття 34-го Міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев", де переважно будуть представлені вистави, прем'єри яких відбулися після початку повномасштабного вторгнення РФ,  повідомляє Укрінформ.

"На цьогорічному фестивалі ми хочемо представити театри з Києва, Хмельницького, Вінниці, Сум, Кропивницького, Херсона, Луганська, Чернігова, львівські, звичайно, також долучилися, є ще театри з Чехії і Франції та Данії. Загалом у нас відбудеться понад 20 подій. Відкриваємо ми наш 34-й фестиваль традиційним парадом акторів на ходулях. Цього року через війну, не буде масового параду, який так люблять львів’яни та туристи. Але дякуємо ЗСУ, що нам вдається, локально в театрах провести вистави, бо наше гасло – це "Театр – мистецтво нескорених", - розповіла організаторка фестивалю Ксенія Федоришин.

Сценічні вистави відбуватимуться у львівських театрах «Воскресіння», ім. Леся Курбаса, ім. Марії Заньковецької, Першому театрі. Уперше цього року до фестивалю долучилися театр «ОКО» та Львівський театр ляльок. Програма включає, як вистави, так і додаткові атракції.

Упродовж всього фестивалю в театрі «Воскресіння» діятиме український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» від провідних сценографів України.

Фестиваль «Золотий Лев – 2023» відбувається за підтримки Українського культурного фонду, управління культури Львівської міської ради, департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Фестиваль триватиме до 10 жовтня.

33 роки поспіль на початку жовтня у Львові відбувається Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев». Окрім сценічних вистав, тут можна було побачити й вистави вуличних театрів.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато театрів перелаштували свою діяльність, але разом з тим продовжили творчий пошук. Тому цьогорічний «Золотий Лев» стане майданчиком для показу переважно вистав, прем'єри яких відбулися після 24 лютого 2022 року.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті