У Львові школярів спробують навчити керуванню дронами

У Львові в рамках пілотного проекту діти однієї из шкіл почали вчитися керувати дронами по програмі предмета “Захист України”. Про це 1 вересня повідомив мер міста Андрій Садовий.

"Фото з однієї із львівських шкіл. Учні вчаться літати на дронах. Це наша нова реальність. Навички польоту та збору дронів – один з елементів програми предмета “Захист України”, який вивчатимуть у наших школах. Випробовуємо формат, щоб поширити по усіх школах. Далі буде", - пише Садовий.

Також в одному з районів Львова запрацював центр національно-патріотичного виховання, в якому школярів по-новому навчатимуть військової справи та домедичної допомоги.

"Сьогодні ми відкриваємо ще один центр національно-патріотичного виховання, який повністю обладнаний всім необхідним, щоб вчити дітей військової справи, домедичної допомоги, тактичної допомоги, орієнтування, розміновування. Тут є окремі приміщення для кожного з цих занять: є тир, зразки зброї, манекени тощо. Сюди набрали окремий штат кваліфікованих спеціалістів", - йдеться у повідомленні Львівської міськради.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті