У Києві презентували збірку спогадів захисника Азовсталі "Маріуполь. Книга хоробрих"

У Києві відбулася презентація збірки «Маріуполь. Книга хоробрих» авторства бійця батальйону «Азов» Руслана «Давіда».Про це у Телеграмі повідомляє Асоціація родин захисників Азовсталі.

" Руслан 4-го квітня прилетів на гвинтокрилі на вже оточений завод «Азовсталь», брав участь у міських боях, під час яких, внаслідок важкого поранення, втратив ногу за кілька днів до виходу гарнізону з «Азовсталі». Фільмуючи події на GoPro, азовець став одним з небагатьох, хто на той момент показував реальність кровопролитних боїв у Маріуполі від першої особи. В рамках одного з обмінів важкопоранених бійців, «Давід» повернувся з полону у червні минулого року.

На сторінках книги «Маріуполь. Книга хоробрих» відображено спогади Руслана, який викликають великий сум і захоплення одночасно: він описує втрату товаришів, бої та побут захисників Маріуполя, згадує про живих та вже полеглих героїв, які відзначилися у боях за місто", - йдеться  удописі.

 Перший надрукований примірник боєць передав командиру «Азову» Денису «Редісу» Прокопенку, якому присвячено один з віршів збірки.

Привітати «Давіда» з презентацією книги прийшли і побратими – захисники «Азовсталі», військовослужбовці з інших підрозділів, а також представниці Асоціації родин захисників «Азовсталі» – історії з «Книги хоробрих» не лишили байдужими нікого.

Придбати книгу можна онлайн. Для замовлення пишіть в Інстаграм @balls_of_steel.ua

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті