У Кремлі підтвердили можливість контактів путіна і Ердогана у найближчий час

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що "в осяжній перспективі" можливі контакти путіна і глави Туреччини Ердогана. Про це пишуть росЗМІ 7 липня.

"Ми не виключаємо в осяжній перспективі. Ви знаєте, що путін і Ердоган часто і регулярно спілкуються. Неодноразово йшлося і про очні контакти", - сказав він журналістам, пообіцявши поінформувати пресу, щойно стануть відомі терміни і дати переговорів.

Раніше турецький телеканал A Haber повідомив, що Тайіп Ердоган "з високою ймовірністю" проведе переговори з путіним після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбудеться сьогодні.

Цей візит стане першою робочою поїздкою до Туреччини для українського президента за два роки - попередній відбувся у квітні 2021 року. У серпні 2022 року Ердоган прилітав на зустріч із Зеленським до Львова

Влада Туреччини регулярно наголошує, що Ердоган залишається єдиним світовим лідером, який підтримує постійні контакти і з Путіним, і з Зеленським, а в Стамбулі відбулося не тільки укладення і продовження зернової угоди, а й обмін полоненими між сторонами.

Як повідомлялося,  Володимир Зеленський приїде до Стамбула на зустріч із турецьким колегою Ердоганом 7 липня – на тлі погроз росії не продовжити "зернову угоду". 

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті