У Краматорську спіймали агента росії, який через оптичні приціли розвідував позиції ЗСУ

Служба безпеки затримала мешканця Краматорська, який збирав для росії дані про позиції ЗСУ за допомогою оптичних прицілів для зброї. Про це 6 грудня повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, 30-річного місцевого жителя росіяни завербували на початку цього року, оскільки він був прихильником ідеології Кремля. 

"Зловмисник "зливав" агресору локації базування українських захисників на прифронтових територіях області. Насамперед ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ у Краматорську. Для збору розвідданих фігурант використовував оптичні приціли для зброї. Він особисто об’їжджав місто та спостерігав за переміщенням Сил оборони", - йдеться у повідомленні. 

Також чоловік намагався знайти пункти тимчасового перебування українських військових. У разі виявлення він робив дорозвідку та пересилав точну геолокацію окупантам. 

Зазначається, що росіянам були необхідні розвіддані, щоб готувати ракетні та дронові удари по Краматорську. 

За місцем проживання ворожого агента провели обшук - вилучено мобільний телефон із доказами листування з російською воєнною розвідкою.

Тож чоловікові оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає до 12 років ув'язнення.

Як повідомлялося, ексзаступник глави громади на Сумщині виявився агентом РФ та для маскування пройшов "полон" у рашистів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті