У Краматорську спіймали агента росії, який через оптичні приціли розвідував позиції ЗСУ

Служба безпеки затримала мешканця Краматорська, який збирав для росії дані про позиції ЗСУ за допомогою оптичних прицілів для зброї. Про це 6 грудня повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, 30-річного місцевого жителя росіяни завербували на початку цього року, оскільки він був прихильником ідеології Кремля. 

"Зловмисник "зливав" агресору локації базування українських захисників на прифронтових територіях області. Насамперед ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ у Краматорську. Для збору розвідданих фігурант використовував оптичні приціли для зброї. Він особисто об’їжджав місто та спостерігав за переміщенням Сил оборони", - йдеться у повідомленні. 

Також чоловік намагався знайти пункти тимчасового перебування українських військових. У разі виявлення він робив дорозвідку та пересилав точну геолокацію окупантам. 

Зазначається, що росіянам були необхідні розвіддані, щоб готувати ракетні та дронові удари по Краматорську. 

За місцем проживання ворожого агента провели обшук - вилучено мобільний телефон із доказами листування з російською воєнною розвідкою.

Тож чоловікові оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає до 12 років ув'язнення.

Як повідомлялося, ексзаступник глави громади на Сумщині виявився агентом РФ та для маскування пройшов "полон" у рашистів.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті