У Кабміні прокоментували ухвалений ЄС 12 пакет санкцій проти РФ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що санкційний тиск на росію має системно тривати, щоб знекровити російську військову машину. Про це він повідомив в Телеграм.

"ЄС підтримав 12-й пакет санкцій проти росії! Пакет передбачає низку секторальних обмежень. Серед них: поступова заборона на імпорт російських алмазів, заборона на надання програмного забезпечення для промислового виробництва, розширена заборона на імпорт з росії зрідженого нафтового газу, чавуну, чорних металів", - написав Шмигаль..

За словами прем'єра, також запроваджено часткову заборону транзиту через росію товарів, які можуть збільшити промислові потужності, посилено механізм обмеження цін на російську нафту.

Крім того, ЄС розширив заборону на експорт компонентів безпілотників і високотехнологічних товарів.

"Тиск на росію повинен системно продовжуватися. Щоб знекровити російську воєнну машину. Щоб агресор відчув ціну розв’язаної війни та дорого заплатив за страждання й руйнування, завдані Україні", - підсумував він.

Нагадаємо, 18 грудня ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти РФ. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті