У G7 озвучили, коли введуть заборону на імпорт алмазів із РФ і російських алмазів, оброблених у третіх країнах

Країни "Великої Сімки" введуть заборону на імпорт алмазів із росії з 1 січня. Про це повідомляється в комюніке онлайн-зустрічі лідерів країн "Великої Сімки", що відбулася 6 грудня, пише "DW Главное".

"Згідно з документом, обмеження на імпорт алмазів, видобутих або перероблених у РФ, набудуть чинності з 1 січня 2024 року. Заборона на імпорт російських алмазів, оброблених у третіх країнах, почне поступово набувати чинності з 1 березня та остаточно запрацює з вересня", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що G7 також має намір посилити контроль за дотриманням стелі цін на російську нафту і обходом санкцій.

"Лідери "сімки" зазначають, що РФ повинна буде заплатити за завдані Україні збитки, які зараз оцінюють у 400 млрд доларів", - пише видання.

Раніше повідомлялося, що Зеленський звернувся до лідерів G7 та оборонних компаній США.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті