У Берліні російська опозиція проголосила своєю метою припинення війни, ліквідацію путінського режиму та створення "вільної Росії"

Російські опозиціонери, які зібралися 29-30 квітня в Берліні, підписали документ, названий "Декларація російських демократичних сил". Про це повідомляє Радіо Свобода.

У декларації "стратегічними цілями" російської опозиції названо "припинення агресії проти України та створення вільної, правової, федеративної Росії". "Для цього ми вважаємо за необхідне посилити координацію своїх дій", - йдеться в документі. Увечері в неділю його опублікували сайт "Эхо Москвы" та опозиціонер Ілля Пономарьов.

Принциповими позиціями в декларації названо виведення російських військ з усіх окупованих територій, ліквідацію "путінського режиму", названого в тексті нелегітимним, недопущення імперської політики, звільнення політв'язнів та військовополонених.

"Ми висловлюємо солідарність із тими росіянами, хто, незважаючи на жахливі репресії, мають сміливість виступати з антипутінських та антивоєнних позицій", - йдеться у документі. Там також сказано, що ті, хто підписався, "утримуються від публічних конфліктів в антивоєнних і демократичних рухах".

Список тих, хто підписав декларацію, на момент публікації новини не опубліковано. У публікації "Эха Москвы" вказано кілька імен, зокрема Михайло Ходорковський, Дмитро Гудков, Євген Чириков, Євген Чичваркін. Пономарьов зазначає, що документ підписали також низка учасників його організації "З'їзд народних депутатів".

Нарада пройшла з ініціативи Михайла Ходорковського та низки інших опозиціонерів, які живуть в еміграції. Прихильники Олексія Навального в ньому не брали участі, - йдеться у повідомленні.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті