У базі Нацполіції вже понад 200 тисяч росіян, які вчиняли злочини в Україні

База Національної поліції “Воєнний злочинець” налічує вже понад 200 тисяч росіян, які вчиняли злочини в Україні. Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

Він зазначив, що в Нацполіції створена підсистема “Воєнний злочинець”, куди всі підрозділи вносять дані щодо російських військовослужбовців, які вчиняли злочини на території України.

"Загалом ця база вже налічує більше 200 тисяч росіян, які зі зброєю у руках перетнули кордони України і вчиняли тут злочини. Як на мене, це дуже хороша база для слідчих СБУ та інших органів, які розслідують воєнні злочини", - підкреслив Нєбитов.

За його словами, поліція Київщини внесла у відповідну підсистему дані про понад 5,6 тисяч осіб. При цьому Нєбитов уточнив, що наразі у процесуальному порядку поліцейські Київської області встановили 21 військовослужбовця армії російської федерації, які вже притягаються до кримінальної відповідальності.

Начальник Головного управління поліції Київщини висловив переконання, що поступово всі виконавці воєнних злочинів на території України обов’язково будуть притягнуті до відповідальності.

Як повідомлялося,  станом на початок лютого цього року в Україні за воєнні злочини засуджено 25 російських військових, щодо ще 92 осіб скеровано обвинувальні акти до суду.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті