Світовий банк виділив Україні понад $130 мільйонів на продовольчу безпеку

Світовий банк виділив Україні 132 мільйони доларів для забезпечення продовольчої безпеки. Про це 12 травня повідомила пресслужба Мінфіну.

"Вдячні Світовому банку за надане фінансування. Залучені кошти дадуть змогу й надалі підтримувати фінансову стабільність України та відшкодувати пріоритетні видатки, зокрема в сільськогосподарському секторі, задля поліпшення ситуації в харчовій промисловості та забезпечення продовольчої безпеки України", - заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Повідомляється, що кредит надано в рамках угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР). Ці кредитні кошти надійшли до загального фонду державного бюджету України за результатами виконання заходів, передбачених у рамках проєкту програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор США дозволив передачу конфіскованих російських активів Україні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті