США побудують в Австралії завод із виробництва HIMARS для України

США планують побудувати окремий завод із виробництва боєприпасів для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на публікацію The Wall Street Journal.

Зазначається, що завод планують відкрити на території військової бази на околиці Сіднея. Швидке витрачання боєприпасів в Україні та на Близькому Сході ускладнило можливості оборонної промисловості США оперативно поповнювати запаси. Адміністрація президента Джо Байдена прагне створити кілька додаткових виробничих ліній у союзних країнах для виготовлення ракет.

Компанія Lockheed Martin, яка займається виробництвом ракет GMLRS для РЗСО HIMARS, планує найняти австралійських інженерів, навчити робочий персонал і передати Канберрі необхідні технології для виробництва боєприпасів. Наразі ракети GMLRS виробляються тільки на одному заводі в штаті Канзас.

За даними WSJ, перша партія боєприпасів для HIMARS буде частково збиратися на заводі в США, а потім проходити остаточне складання в Австралії. Випробування першої партії з десяти ракет австралійського виробництва планують почати наприкінці 2025 року. До 2030 року місцеве виробництво має зрости до тисячі боєприпасів на рік.

"Нам потрібно виробляти не 300 GMLRS на рік, а 3000", - заявив маршал авіації Австралії Леон Філліпс.

Як повідомлялося, Пентагон відкритий для передачі ATACMS більшої дальності Україні.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті