США можуть серйозно розширити програму підготовки українських військових – CNN

У США розглядають можливість значно розширити програму підготовки українських військових. Про це 30 листопада повідомляє CNN із посиланням на джерела.

"Ми не випереджатимемо рішення, які ще не прийняті, але ми постійно шукаємо способи переконатися в тому, що українці мають навички, необхідні для успіху на полі бою, коли Україна захищає свою територію від російської агресії", - заявив високопоставлений представник адміністрації Байдена.

За даними журналістів, Білий дім може збільшити навчання до 2500 українських солдатів на місяць. Якщо ця пропозиція буде прийнята, то це вплине не лише на кількість військових, яких навчатимуть, а й на тип їхньої підготовки.

Так, йдеться про те, що за новою програмою більші групи українських солдатів навчатимуться більш складній тактиці ведення бою, включаючи координацію піхотних маневрів із артилерійською підтримкою. Пропозиція, яку було зроблено на прохання України, все ще перебуває на міжвідомчому розгляді в адміністрації.

Американські чиновники наголосили, що похолодання та подальше затишшя у бойових діях могли б створити умови для проведення більш інтенсивних тренувань, оскільки українські сили раніше стояли перед вибором між потребою у тренуваннях за межами країни та потребою у живій силі на передовій. У разі схвалення новий тип навчання проводитиметься на базі армії США у Німеччині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підготовку у Німеччині пройдуть 5 тисяч українських солдатів.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті