Соратниці путіна Лантратова й Варламова отримали підозру від СБУ за депортацію українських дітей до Москви

Служба безпеки задокументувала злочини депутатки держдуми РФ Яни Лантратової та її спільниці Інни Варламової - дружини голови фракції у федеральних зборах росії Сергія Миронова. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 19 березня.

"Фігурантки входять до близького оточення путіна та причетні до депортації українських дітей з тимчасово захоплених регіонів нашої держави. За даними слідства, у період окупації Херсона зловмисниці примусово вивезли до росії двох неповнолітніх вихованців місцевого Будинку дитини. Мова йде про новонароджену дівчинку та дворічного хлопчика", - сказано в повідомленні.

Щоб "оглянути" дітей перед депортацією, Лантратова та Варламова прибули до обласного центру під виглядом "офіційного візиту" представниць країни-агресора. Тоді вони навідались до міського дитбудинку, з якого вивезли двох малюків до Москви нібито для оздоровлення в російських медустановах.

"Насправді розслідування встановило, що депортовані діти не мали фізичних вад та не потребували медичного втручання", - підкреслюється в повідомленні.

Після деокупації Херсона правоохоронці провели обшуки в Будинку дитини, де виявили фіктивні документи щодо вивезення неповнолітніх до рф з підписами Лантратової та Варламової.

Зазначається, що на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігуранткам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, примусове індивідуальне чи масове переселення або депортація осіб, що перебувають під захистом, з окупованої території на територію окупаційної держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Оскільки зловмисниці перебувають на території країни-агресора, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Раніше "ОстроВ" писав про викрадення дітей з окупованої Луганщини: злочин росіян, який практично неможливо задокументувати.

Раніше "ОстроВ" також розвовідав історії двох дівчат-підлітків з Херсонщини, яких матері змогли повернути з росії після незаконного вивезення.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті