Соратники Навального по всій Москві не можуть знайти приміщення для церемонії прощання. Відмовляють навіть "опозиціонери"

Соратники загиблого в російських катівнях опозиціонера Олексія Навального зазнають складнощів із пошуком залу для прощання. Це підтвердила Телеграм-каналу "Можем объяснить" московська політикиня Ельвіра Віхарєва, знайома із ситуацією.

"Я обдзвонила майже всі церемоніальні великі зали, і скрізь відмова, обумовлена "обмеженнями мерії" або (що частіше зустрічалося) без пояснень. Розмовляю з церквами - тут теж невтішний прогноз", - сказала Віхарева.

Редакція Телеграм-каналу запитала в опозиціонерів, які залишилися в РФ, чи готові вони надати для панахиди партійні приміщення, але відповіді теж виявилися негативними.

У штабі екскандидата в президенти Бориса Надєждіна сказали, що у них немає відповідного приміщення. "Коли ми проводили останню зустріч із прихильниками в Москві, пошук залу виявився для нас проблемним", - сказав прес-секретар Надєждіна Павло Бурлаков. "У партії, на жаль, немає свого приміщення", - відповіли і в пресслужбі партії Надєждіна "Громадянська ініціатива". 

Екскандидатка Катерина Дунцова сказала, що її партія теж не має власного приміщення, хоча була б готова допомогти з його пошуком: "Теоретично, якщо вони звернуться, то з обдзвоном ми можемо допомогти".

"Я не бачу якихось активних дій з боку Надєждіна в цьому напрямі (за всієї поваги) і, гадаю, їх не буде, щоб зайвий раз не загострювати й не йти на конфронтацію із владою, - каже Віхарева. - У Дунцової турне по РФ. Не думаю, що вона наважиться братися за це всерйоз".

Голова "Яблока" Микола Рибаков прочитав запитання кореспондента "МО" в месенджері і не відповів, а його заступник Борис Вишневський сказав, що перебуває в лікарні на обстеженні.

Як повідомлялося, легіон "Свобода Росії" звернувся до прихильників Навального: "Перетворіть на помсту свій гнів. Візьміть зброю в руки. Знищіть путінізм разом із нами".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті