Олена Зеленська відмовилася приїхати на звернення Байдена до Конгресу через небажання сидіти поруч із вдовою Навального, який визнав Крим російським

Дружина Президента України Олена Зеленська відхилила запрошення Білого дому взяти участь у зверненні президента США Байдена до Конгресу цього четверга, оскільки її хотіли посадити поряд із вдовою російського опозиціонера Навального Юлією Навальною. Про це пише The Washington Post 6 березня.

"...Присутність обох жінок, кожна з яких є символом опору російському президенту Володимиру Путіну, стала б потужним фоном для виступу президента Байдена на спільній сесії Конгресу", - пише видання щодо планів посадити Олену Зеленську  поруч з Джилл Байден та Юлією Навальною. 

Зазначається, що в Білому домі планували посадити перших леді Америки та України і поруч з удовою російського опозиціонера Навального Юлією, як символ опору путіну. 

Однак, за даними видання, для України це неприйнятно, через заяви Навального про те, що анексований Крим належав Росії.

Як пише The Washington Post, "...потенційна присутність Навальної викликала дискомфорт у Києві. 

Офіційний представник Білого дому зазначив, що рішення Зеленської, ймовірно, було пов’язано з "конфліктами в розкладі" й додав, що розсадку гостей узгоджують ближче до події. 

Підкреслюється, що Навальна також відмовилася бути присутньою на виступі Байдена через втому.

"Юлію дійсно запрошували, але я думаю, що всі забувають обставини, на тлі яких розгорталися події. Чоловік Юлії помер два тижні тому. Їй потрібно хоча б трохи відновитися зараз", – сказала з цього приводу прессекретарка Навальної Кіра Ярмиш. 

У той же час, з посиланням на американського чиновника повідомляється, що Білий дім, ймовірно, не інформував Київ про те, що Навальна вирішила відмовитися від участі в події.

Раніше дружина Зеленського розповіла, яким бачить майбутнє свого чоловіка.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті