Європарламент підтримав російську опозицію і закликав розділяти "войовничий автократичний" режим у Кремлі та населення РФ загалом

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій проводиться межа між "войовничим автократичним і клептократичним режимом" у Кремлі та населенням РФ загалом, і висловлюється солідарність із росіянами, які наважуються висловлюватися проти політики Кремля. Про це повідомляє сайт Європарламенту.

У резолюції констатується, що політичну систему РФ контролює "консолідований авторитарний режим із тотальною корупцією, який використовує сфальсифіковані вибори для симулювання демократії та концентрує всю повноту влади в руках Володимира Путіна".

Депутати закликають ЄС підтримувати "незалежне громадянське суспільство РФ і демократичну опозицію" та задіяти можливі інструменти для звільнення російських політв'язнів, за необхідності шляхом обмінів.

Водночас у тексті закликали ЄС і союзників продовжити всебічну підтримку України, яка чинить опір агресії, оскільки явна перемога України може призвести до серйозних змін усередині РФ, зокрема, її "деімперіалізації, деколонізації та рефедералізації, які є необхідними умовами для встановлення в Росії демократичного ладу".

"Парламент закликає Єврокомісію і, зокрема, Європейську службу зовнішніх справ розробити проактивну довгострокову стратегію політики щодо Росії, яка була б ефективною відповіддю на реальність поточних відносин між ЄС і Росією, ситуацію з правами людини в Росії та необхідність допомагати російському громадянському суспільству і представникам опозиції у вигнанні", - наголошується в комюніке.

Європарламент також поклав відповідальність на путінський режим за смерть в ув'язненні критика Кремля Олексія Навального, закликав Євросоюз підтримувати демократичну російську опозицію і сприяти перемозі України, оскільки це дасть шанс на демократичні зміни в РФ.

Як повідомлялося, Європарламент проголосував за виділення Україні 50 млрд євро.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті