У Москві поховали позиційного політика Олексія Навального: люди вигукували "путін-вбивця"

У Москві 1 березня відбувся похорон опозиційного політика Олексія Навального, який помер у виправній колонії. 

Попрощатися з ним прийшли тисячі росіян з квітами. Навальний буде покоїтися на Борисівському цвинтарі.Відспівування Олексія Навального відбулося у Мар'їно, у храмі «Утали моя печали». Біля церкви чергували посилені наряди поліції. Також заздалегідь було виставлено паркани, автозаки та рамки біля входу на територію храму.

Пабліки писали, що люди, які прийшли попрощатися, скандували під храмом: «Навальний!», «путін – вбивця!», співали «Вічну пам'ять», а деякі кричали «Героям слава!».Кремль заборонив державним та приватним медіа широко висвітлювати похорон Навального

Джерело The Moscow Times, близьке до Кремля, і високопосадовець одного великого загальноросійського видання розповіли, що адміністрація президента доручила як державному телебаченню, так і онлайн-медіа не висвітлювати прощання та похорон Олексія Навального.

В результаті російські великі приватні та державні медіа практично повністю проігнорували похорон Навального. Більшість із них не згадували про сам похорон на головних сторінках. Через цензуру агентства та газети зосередилися лише на повідомленнях Кремля про відповідальність за присутність на похороні.

За словами джерела, спецслужбам поставлене завдання провести «операцію» щодо «захисту конституційного ладу від загроз». І важливу роль у ній відведено пропаганді. «Поставили завдання не допустити картинку, аналогічну до прощання з (Андрієм) Сахаровим», — каже чиновник. 1989 року на похорон радянського фізика-дисидента, лауреата Нобелівської премії 1975 року, у Москві прийшли сотні тисяч людей.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті