Словаччина, Польща та Чехія підписали угоду, яка дозволить передати Україні МіГ-29

Словаччина 27 серпня підписала угоду, за якою Чехія та Польща разом охоронятимуть повітряний простір держави, оскільки Братислава виводить з експлуатації свої радянські МіГ-29. Ймовірно, старих літаків позбуваються для передачі Україні. Про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь зазначив, що Братислава готова передати винищувачі, однак угоди ще не ухвалили. 

“Є політична воля, і це має сенс допомогти тим, хто потребує допомоги. Ця можливість розглядається, тож як тільки буде досягнуто угоди, ми повідомимо”, — зауважив він.

Водночас за даними видання Polska Times, вже 1 вересня кілька польських винищувачів F-16 поширить сферу своєї відповідальності й на Словаччину:

“Ми сусіди, друзі, поділяємо загрози, які існують у нашій частині Європи, намагаємося відповісти на них, зміцнюючи наші збройні сили, щоб відлякати можливого агресора”, — сказав віцепрем’єр Польщі Маріуш Блащак.

Як повідомлялось раніше, Словаччина передасть Україні 30 бойових машин піхоти.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті