Шольц: "Росія повинна зрозуміти, що не може бути мови про укладення "холодного миру"

Канцлер ФРН Олаф Шольц, який перебуває з візитом в Естонії, заявив на пресконференції в Таллінні про неприпустимість варіанту, за якого військові дії в Україні буде заморожено, і війна перетвориться на тліючий конфлікт, у якому росія збереже за собою захоплені території. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Таке ж застереження на адресу Кремля Шольц висловив в опублікованому в п'ятницю інтерв'ю німецькій газеті Kölner Stadt-Anzeiger.

"Росія повинна зрозуміти, що не може бути мови про укладення "холодного миру" шляхом проведення кордону між Росією та Україною за нинішньою лінією фронту. Це узаконило б загарбницьку війну Путіна", - попередив Шольц.

"Йдеться про справедливий мир, і запорука такого миру - виведення російських військ", - заявив канцлер.

Шольц також заявив, що не має наміру переривати контакти з путіним і планує знову поговорити з ним телефоном.

"З моменту нашого минулого контакту телефоном уже минув деякий час. І я маю намір знову у відповідний час поговорити з Путіним", - сказав Шольц.

У Кремлі заявили, що поки що не отримували пропозицій про розмову від німецької сторони, - йдеться в повідомленні.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті