Шольц пропонує запровадити "розподіл праці" для країн, які допомагають Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився за те, щоб розподілити завдання між державами, які надають військову допомогу Україні. Про це повідомляє Телеграм-канал "BILD російською" з посиланням на інтерв'ю Шольца газеті Frankfurter Allgemeinen.

У разі військової допомоги "певний поділ праці має сенс", сказав Шольц. На його думку, Німеччина, наприклад, могла б «наголосити на протиповітряній обороні та артилерії».

На запитання, чому Німеччина досі не поставила ані бойових танків, ані бойових літаків, канцлер відповів: «Ми підтримуємо Україну всім, що їй потрібне для самооборони».

Шольц наголосив, що Німеччина та її союзники підтримують зусилля України щодо захисту своєї цілісності та суверенітету. За словами канцлера, Київ не ухвалить «ніякого продиктованого росією світу», як і Німеччина.

Водночас, DW з посиланням на видання Die Welt зазначає, що Шольц відмовив Україні у постачанні танків Leopard 2. За даними журналістів, Шольц відхилив пропозицію українського прем'єра Дениса Шмигаля про збільшення військової підтримки Україні.

У повідомленні нагадується, що німецька машинобудівна компанія Krauss-Maffei Wegmann ще 8 квітня пропонувала поставити Києву 100 танків Leopard 2A7, а також запасні частини до них та навчальні матеріали на загальну суму 1,55 млрд євро. Ця пропозиція і стала підставою для прохання прем'єр-міністра України.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті