Шольц привітав Україну з Днем Незалежності й пообіцяв зброю

Німеччина твердо стоїть на боці України й надалі постачатиме зброю – від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони. Про це у привітанні з нагоди Дня Незалежності України заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

"Любі українки й українці! Ваша країна здолає темну тінь війни. Тому, що ваша країна сильна й мужня. І тому, що у вас є друзі в Європі та в усьому світі. Ми пишаємося, що маємо честь належати до ваших друзів сьогодні й у нашому спільному європейському майбутньому", - сказав Шольц.

За його словами, Німеччина надалі постачатиме зброю, від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони. Шольц запевнив, що продовжиться навчання українських військових на найсучаснішому європейському озброєнні у ФРН.

Крім того, канцлер ФРН зазначив, що німецькі шпиталі й надалі прийматимуть на лікування поранених українських бійців. Німеччина з партнерами продовжуватимуть політику санкцій, допомагатимуть в експорті українського збіжжя, відбудові зруйнованих міст і сіл, надаватиме фінансову підтримку Україні.

Зокрема, у жовтні в Берліні буде скликано міжнародну конференцію з відбудови, на якій визначатимуться напрямки розвитку України.

Шольц зазначив, що Німеччина вже прийняла майже мільйон українських біженців. Кордони й надалі залишатимуться відкритими для тих, хто потребуватиме захисту.

Привітання Олаф Шольц завершив словами "Слава Україні!".

Як повідомлялось раніше, в День Незалежності України Борис Джонсон прогулявся Хрещатиком і отримав ордена.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті