Шмигаль доручив областям провести аудит приміщень для проживання переселенців

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання профільним міністерствам опрацювати питання фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб у цьому році. Про це Шмигаль повідомив у Телеграм 10 січня.

"Продовження системної підтримки ВПО обговорили з народними депутатами на нараді в уряді за участі віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук, Міністерства відновлення. Розглянули актуальні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи. З 1 січня для тих, хто втратив домівки, з’явилася можливість отримати нове житло. Це можна зробити завдяки сертифікатам за програмою єВідновлення. Продовжують працювати й інші ініціативи, які уряд впроваджував від початку повномасштабного вторгнення, зокрема, грошові виплати для вимушених переселенців", - написав прем’єр-міністр.

Він зазначив, що дав завдання профільним міністерствам опрацювати питання фінансової підтримки ВПО у цьому році. Крім того, за його словами, обласні військові адміністрації і Фонд держмайна повинні провести аудит приміщень, які можуть використовуватися для тимчасового проживання переселенців.

"Інформація про наявне житло для ВПО має бути доступною та постійно оновлюватися. Це так само в зоні відповідальності ОВА", - додав Шмигаль.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті