"Потребуємо більше турбін і мобільних генераторів". Шмигаль і Камерон обговорили підтримку економіки

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль провів у Києві зустріч з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Камероном. Про це Шмигаль повідомив у Телеграм вранці 3 травня.

"Висловив подяку за оголошення найбільшого пакета військової допомоги на 500 млн фунтів, куди увійдуть засоби ППО, боєприпаси, ракети, безпілотники та інше важливе обладнання. Це вагомий внесок у зміцнення обороноздатності України", - зазначив український прем‘єр.

"Порушили також питання економічної та енергетичної підтримки. Зокрема, поінформував пана Камерона про наслідки атак російських терористів на енергетичну інфраструктуру України. Ми активно працюємо над децентралізацією енергосистеми, а тому потребуємо більше газових турбін, когенераційних установок і мобільних генераторів. Розраховуємо на сприяння Великої Британії", - повідомив Шмигаль.

"Скоординували також нашу роботу в напрямку передачі Україні заморожених російських активів. Подякував Девіду Камерону за особисту залученість. Важливо змусити росію заплатити за злочинну війну, а Україні швидко отримати необхідні кошти для стійкості та відновлення", - вказав прем‘єр-міністр.

"Окремо обговорили інтеграцію України в НАТО. Подякував Великій Британії за непохитну підтримку", - підсумував Шмигаль.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті