СБУ заарештувала додаткові активи Медведчука та Марченко на понад 40 млн гривень

Служба безпеки України заарештувала додаткові активи Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Про це повідомляє прес-служба СБУ  22 июля.

"Схема полягала у закладі коштів із російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин росії", - пишуть силовики.

Гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди готельних комплексів в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Ці об'єкти належать Оксані Марченко.

"Під час досудового розслідування СБУ отримала незаперечні докази, що управління ними здійснювалося безпосередньо з росії, і встановила весь перелік цих російських суб'єктів", - додає прес-служба.

У результаті суд ухвалив накласти арешт на корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 мільйонів гривень та банківські рахунки на загальну суму 1,3 мільйона гривень.

Також під арешт потрапили дві земельні ділянки площею 3 та 5 га, а також приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тисячі квадратних метрів.

Нагадаємо, на початку липня повідомлялося, що літак та гелікоптер Медведчука послужать ЗСУ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті