Росія в обмін на дрони-камікадзе поставить Ірану 24 винищувачі Су-35 - ЗМІ

Росія невдовзі поставить Ірану багатоцільові винищувачі Су-35. Про це повідомив 12 канал ізраїльського телебачення з посиланням на західні розвідки, які стежать за військовим співробітництвом Москви і Тегерана, - пише israelinfo.co.il.

"За їхніми даними, йдеться про 24 винищувачі, спочатку призначені для Єгипту. Американці вмовили Каїр відмовитися від угоди, і росіяни шукали покупців для літаків. Після того, як Іран став постачальником дронів для російської армії, питання було вирішено. За даними західних розвідок, підготовка іранських льотчиків на нових машинах іде повним ходом", - пише видання.

"Мабуть, Росію не зупинить попередження Ізраїлю про те, що посилення військової співпраці з Іраном підштовхне Єрусалим до постачання озброєнь Україні, від чого Ізраїль утримувався незважаючи на тиск США та всередині країни. Місяць тому про це заявив, виступаючи на конференції в Бахрейні глава СНБ Еяль Хулата. Тоді, за інформацією 11-го каналу ІТВ, йшлося про постачання балістичних ракет Росії. Це тим більше актуально у разі продажу літаків Ірану", - наголошується в інформації.

У ній також нагадується, що минулого четверга глава Моссада Давид Барнеа попередив про намір Ірану розширити постачання озброєнь Росії. Місяцем раніше ЦРУ повідомило, що Росія допомагатиме Ірану будувати сучасну армію, що створить великі проблеми США та їхнім союзникам у регіоні.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський закликав США надавати велику військову допомогу Україні через союз Росії та Ірану, і нагадав, що Україна не закликає союзників воювати за неї.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті