Росія збирається посилити кібератаки на Україну - Microsoft

Росія має намір активувати кібератаки проти України. Про це 3 грудня в офіційному блозі Microsoft повідомив генеральний менеджер центру аналізу цифрових загроз компанії Клінт Воттс.

"Після військових втрат росії в Україні цієї осені москва активізувала свій багатоаспектний гібридний технологічний підхід, щоб чинити тиск на джерела військової та політичної підтримки Києва як усередині країни, так і за її межами", - заявив він.

Також за словами Уоттса, росіяни збираються активізувати кібератаки на критично важливу інфраструктуру та підрив довіри до влади. Так само РФ вже діяла проти нашої країни у 2014 році.

"Після анексії Криму росією у 2014 році хакерське угруповання IRIDIUM розпочало серію зимових операцій проти українських постачальників електроенергії, відключивши електроенергію для сотень тисяч громадян у 2015 та 2016 роках", - повідомляється в блозі Microsoft.

Клінт Воттс вважає, що росія може використовувати тріщини в міжнародній підтримці України, щоб підірвати дію коаліцій, які забезпечують військову та гуманітарну допомогу. Наприклад, вони розганяють тему щодо підвищення цін на енергоносії серед країн Європи. І хоча зараз ці зусилля мали обмежений ефект, це може говорити про розширення такої тактики з боку РФ, вважає Уоттс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість кібератак на енергооб'єкти України з початку війни зросла на третину.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті