Росіяни формують списки "екстремістів" в окупованому Криму: у базі вже близько 7 тисяч осіб, з яких тисяча - кримські татари

Росіяни формують списки "неблагонадійних" в окупованому Криму. Про це пише "Центр національного спотиву" 26 листопада. 

"Росіяни розширюють штат співробітників "Центру з протидії екстремізму МВС по республіці крим" ("Центр Э"), зокрема залучаючи цивільних сексотів", - сказано в повідомленні. 

Даний центр здійснює моніторинг інформаційних ресурсів (соціальні мережі, Телеграм-канали, блоги, форуми, сайти з можливістю коментування). Основне їх завдання це виявлення "неблагонадійних осіб" та занесення їх у спеціалізовану базу "АІС екстремист". Підставою для занесення у таку базу можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію.

У взаємодії з "роскомнадзором" здійснюють блокування інформаційних ресурсів на яких публікується невигідна кремлю інформація. Також співробітники даного центру проводять спецперевірку кандидатів на посади в окупаційних адміністраціях, а також на об’єктах критичної інфраструктури. 

"Достеменно відомо, що окупанти уже внесли до своєї бази дані про близько 7 тисяч осіб. Зокрема більше тисячі це представники корінного кримськотатарського народу", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Атеш" показали російські кораблі в Карантинній бухті в Севастополі.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті