Росія не змогла знайти житло для 25 тисяч біженців з України

Майже 25 тис. біженців, які приїхали в росію після початку війни в Україні, досі живуть у пунктах тимчасового розміщення (ПТР) - дитячих таборах, на базах відпочинку і в готелях. Такі підрахунки провів сайт РБК на підставі відповідей влади з 45 регіонів РФ, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Зазначається, що багато хто з українських біженців самі знаходять постійне житло, але їм на зміну прибувають інші. 

Найбільше біженців налічується у Воронезькій області - там створено 78 ПВР, де проживає 4,7 тис. осіб. Ще близько 3 тис. - у Ростовській області, 2,4 тис. - у Краснодарському краї, трохи більше ніж 2 тис. - у Нижегородській області.

За словами керівника центру соціально-правової підтримки переселенців у Воронезькій області "Мистецтво жити" Юлії Нікіфорової, за рік склад тих, хто проживає в ПТР, змінився на 80-90%.

"Це досить живий механізм: хтось їде, приїжджають нові люди.  Більшість прибулих минулого року вже роз'їхалися", - пояснила вона. 

Виїжджають із пунктів тимчасового розміщення переважно ті, кому вдалося знайти роботу і винайняти житло. Чимало й тих, хто повертається назад на батьківщину.

"Водночас є самотні пенсіонери, які втратили родичів і перебувають у ПТР самі. Навіть якщо їм вдалося оформити документи, отримати пенсію, у них, по суті, немає жодної перспективи побудувати собі житло - їм ніде більше жити, а заробляти на квартиру вони вже не можуть", - розповіла Нікіфорова.

Здебільшого залишилися ті, хто досі не вирішив питання з працевлаштуванням і подальшим проживанням, підтвердив керівник Центру гуманітарної допомоги соціального відділу Єкатеринбурзької єпархії Євген Шатських. Більшість біженців, з якими поговорив РБК, задоволені умовами в ПТР, але є й ті, хто скаржиться на нестерпні умови.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті