Росія не змогла знайти житло для 25 тисяч біженців з України

Майже 25 тис. біженців, які приїхали в росію після початку війни в Україні, досі живуть у пунктах тимчасового розміщення (ПТР) - дитячих таборах, на базах відпочинку і в готелях. Такі підрахунки провів сайт РБК на підставі відповідей влади з 45 регіонів РФ, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Зазначається, що багато хто з українських біженців самі знаходять постійне житло, але їм на зміну прибувають інші. 

Найбільше біженців налічується у Воронезькій області - там створено 78 ПВР, де проживає 4,7 тис. осіб. Ще близько 3 тис. - у Ростовській області, 2,4 тис. - у Краснодарському краї, трохи більше ніж 2 тис. - у Нижегородській області.

За словами керівника центру соціально-правової підтримки переселенців у Воронезькій області "Мистецтво жити" Юлії Нікіфорової, за рік склад тих, хто проживає в ПТР, змінився на 80-90%.

"Це досить живий механізм: хтось їде, приїжджають нові люди.  Більшість прибулих минулого року вже роз'їхалися", - пояснила вона. 

Виїжджають із пунктів тимчасового розміщення переважно ті, кому вдалося знайти роботу і винайняти житло. Чимало й тих, хто повертається назад на батьківщину.

"Водночас є самотні пенсіонери, які втратили родичів і перебувають у ПТР самі. Навіть якщо їм вдалося оформити документи, отримати пенсію, у них, по суті, немає жодної перспективи побудувати собі житло - їм ніде більше жити, а заробляти на квартиру вони вже не можуть", - розповіла Нікіфорова.

Здебільшого залишилися ті, хто досі не вирішив питання з працевлаштуванням і подальшим проживанням, підтвердив керівник Центру гуманітарної допомоги соціального відділу Єкатеринбурзької єпархії Євген Шатських. Більшість біженців, з якими поговорив РБК, задоволені умовами в ПТР, але є й ті, хто скаржиться на нестерпні умови.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті